prototype hoosmaat

Van prototype voor eigenbelang…

Het is ruim tien jaar geleden dat de Hoosmaat bedacht werd. De grondlegger, een fervent visser en natuurliefhebber, werd vaak geconfronteerd met een deels volgelopen boot. Hij ging op zoek naar een oplossing waarbij gemak en duurzaamheid voorop moesten staan. Na het bouwen van verschillende prototypes en uitgebreid testen, nam hij de eerste Hoosmaat in gebruik.

Met succes!

… naar een Hoosmaat voor iedereen!

Al snel kwamen er positieve reacties van andere bootbezitters en er werden vragen gesteld waar deze te koop was. Een goede vriend zag hier een commerciële uitdaging in, richtte in 2013 Solar Energy Products (Solar-EP) op en de Hoosmaatwerd in productie genomen. In de afgelopen tien jaar is de verkoop van de Hoosmaat gestaag gegroeid en het heeft zich bewezen als een ontzettend handig en betrouwbaar product dat automatisch boten hoost met behulp van zonne-energie. 

Op de foto de Hoosmaat Basis en de Hoosmaat V2 met verplaatsbaar zonnepaneel.

 

hoosmaat_basis en Hoosmaat V2 automatische bilgepomp / bootpomp op zonne-energie

Nederlands product

De Hoosmaat is (en blijft) een in Nederland geproduceerd kwaliteitsproduct. Door groeiende vraag uit binnen- en buitenland heeft Solar-EP de volgende stap gezet om door te groeien.
Tien jaar geleden heeft Annette Boon meegewerkt aan het opzetten van het logo, de huisstijl en alles wat daarbij hoort voor Solar-EP en de Hoosmaat. Zij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in internationale e-commerce en het distributeurschap van unieke producten. Door de jaren heen bleef zij contact houden met Solar-EP / de Hoosmaat. De klik was er en per 1 januari 2023 is zij de nieuwe eigenaar van Solar-EP. Samen met het bestaande technisch team heeft ze als doel de kwaliteit van de Hoosmaat hoog te houden en de Hoosmaat nog meer (inter)nationale bekendheid te geven.